Putyin házához fertőtlenítő átjárót építettek

Speciális fertőtlenítő átjárót építették Putyin házához, hogy megóvják a koronavírustól,  jelentette be kedden a RIA-Novosti orosz állami hírügynökség.

A fertőtlenítő átjárót Putyin Novo-Ogaryovo lévő rezidenciájához építették, ahol az orosz elnök többnyire távmunkában dolgozik, de azért vannak személyes találkozói is, ami miatt óvintézkedéseket hoztak.

Az átjáróban finom vízködön haladnak át a látogatók, ami fertőtleníti őket. A technológiát egy helyi vállalat készítette, akik automosó felszereléseket gyártanak.

Nem ez az egyetlen intézkedés szolgál Putyin biztonságául, áprilisban a szóvivője,  Dmitry Peskov jelentette be, hogy mindenkit tesztelnek a koronavírusra, aki az elnökkel érintkezik.

Putyin közvetlen közelében egyébként már nem egy fertőzöttet találtak, például a a szóvivője is volt májusban kórházban COVID miatt, de Mihail Mishustin orosz miniszterelnök, Olga Lyubimova kulturális miniszter és Vladimir Yakushev építési miniszter is pozitív eredményt kapott. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér