Szegeden is lezárnák hétvégente a rakpartot

Budapest után, júliustól a nyár végéig Szegeden is lezárnák hétvégente az autóforgalom elől a Huszár Mátyás rakpartot, jelentette be Mihálik Edvin, Zöld város programért felelős tanácsnok hétfőn.

A tanácsnok a Zöld Város Program keretében egy négy pontból álló javaslatcsomagot fog előterjeszteni a jövő heti közgyűlésen, ami szerint:

  • július elsejétől augusztus végéig minden hétvégén lezárnák a rakpartot az autóforgalom elől, visszaadva azt a kerékpáros, illetve gyalogos forgalomnak,
  • a jövőben egy naposnál hosszabb szegedi rendezvényeket kivéve, illetve az önkormányzat által szervezett rendezvények (pl. Szeged Napja, Borfesztivál, Karácsonyi vásár) kivételével, az összes többi rendezvény helyszínét a rakparton jelölnék ki, mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rengeteg fesztivál komoly terhelést jelent a Széchenyi térnek, és ezzel a Tiszát és a rakpartot is bevonnák Szeged kulturális életébe,
  • a jövőben a szegedi fesztiválokon betiltanák az egyszer használatos műanyagokat,
  • a fesztiválokon megtiltanák a készpénzzel való fizetést, egyrészt a járványidőszak tanulságai alapján leszűrt egészségügyi kockázatok elkerülése, másrészt az elektromos fizetés átláthatósága miatt.

(Szegeder)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó