Elkapta a koronavírust Nurszultan Nazarbajev

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Koronavírussal fertőződött Nurszultan Nazarbajev, Kazahsztán első elnöke és a kazah nemzet vezetője - állítja Nazarbajev weboldalára hivatkozva a TASZSZ. A kazah hírek szerint a 79 éves politikus állapota jó, karanténban, otthonról dolgozik.

A 19 milliós Kazahsztánban eddig 15 877 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 100 ember meghalt.

Nazarbajev 2019-ben váratlanul lemondott az elnöki tisztségről bizalmasa, Kaszim-Zsomart Tokajev javára, de a nemzetvezetőként és a kazah Biztonsági Tanács elnökeként továbbra is jelentős hatalmat gyakorol. 2019-ben az ország fővárosát, Asztanát is átnevezték a tiszteletére Nurszultanná.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!