Kivonul a Tesco Lengyelországból

Csütörtök reggel jelentette be a Tesco kereskedelmi lánc, hogy eladja 301 lengyelországi üzletét, és teljesen kivonul az országból - írja a Portfolio.

„Jelentős előrelépést értünk el a kelet-európai operációinkban, de a lengyel piac továbbra is kihívásokkal teli, az ottani operáció értékesítése lehetővé teszi, hogy a régió más országaiban jelen lévő vállalatainkra fókuszáljunk Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában, ahol erős a piaci pozíciónk, jók a növekedési kilátások és megfelelő marzsokat, cash flowt és megtérülést tudunk elérni”

- indokolta a lépést Dave Lewis, a Tesco vezérigazgatója. A Tesco az előző, 2019/2020-as pénzügyi évben 24 millió font veszteséget ért el Lengyelországban - írja a Portfolio.

A 301 üzletet a Salling Group, a dán Salling Foundations 100 százalékos tulajdonában álló kiskereskedelmi lánc vásárolja meg. A Salling Group a tulajdonosa a Netto szuper- és hipermarketeknek, amelyek Németországban, Lengyelországban és Dániában már most 11 millió vásárlót szolgálnak ki hetente, 50 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, éves forgalmuk pedig közel 7 milliárd font.

A most megvásárolt üzletek a következő 18 hónapban kerülnek átmárkázásra.

A lap feleleveníti, hogy az elmúlt években rendszeresen előkerült a pletyka, miszerint a Tesco kivonul Magyarországról. A lengyelországi döntés kapcsán Matt Simister, a vállalat közép-európai igazgatója most a Portfolionak kijelentette: nem terveznek ilyet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér