Lezavartak egy utast az American Airlines járatáról, mert nem akart maszkot viselni

Szerdán az American Airlines légitársaság eltávolított egy utast a New Yorkból Dallasban induló járatáról, mivel nem volt hajlandó maszkot viselni.

Brandon Strakát először megkérték, hogy vegyen maszkot, de a férfi erre nem volt hajlandó, mert szerinte nincs olyan szövetségi szintű törvény, amivel arra kötelezhetnék, hogy az egész út alatt takarja el az arcát. 

A légitársaságegyébként hétfőn jelentette be, hogy szigorít a maszkviselésre vonatkozó szabályain, és senkit sem engednek maszk nélkül a fedélzetre, de a maszkviselés megtagadása miatt akár későbbi járatokról is kitilthatják őket. 

Ugyanakkor evés vagy ivás közben, gyerekeknél vagy bizonyos egészségügyi panaszoknál el tudnak tekinteni a maszkviseléstől. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.