Ha visszamehetne az időben, már nem csinálná meg a videóját a vasalódeszkás tanár

oktatás
2020 június 19., 03:02

Otthonában, Makón látogatta meg a hvg.hu Vezsenyi Lászlót, a tanárt, aki a diákjai számára készített vicces videóval, majd azzal híresült el, hogy a tankerület - azóta lemondott - vezetője elképesztő stílusban alázta.

A cikkből kiderül, hogy Vezsenyi egészen idén tavaszig imádta a munkáját, bár néhány éve jöttek már az első baljós jelek. Az őt odacsábító, 22 éve az iskolát vezető igazgató, Rója István furcsa körülmények között távozott.

„Én akkor többször is kiálltam nyilvánosan mellette, mint ahogy az oktatáspolitikai anomáliákról sem rejtettem véka alá a véleményem soha. Sem 2010 előtt, sem utána. Ezt most nem nézik jó szemmel. Azt gondolom, hogy nem teljesen független az akkori, Rója István melletti kiállásomtól az, hogy most, a videó ürügyén milyen szankciókat kellett elszenvednem” - mondta Vezsenyi a lapnak.

A vasalódeszkás videóról azt mondta, a diákok nem nagyon jelentkeztek fel a valóban szürreálisan hangzó online testnevelés órára. „Volt, aki kérdezte is, hogy most valóban interneten fognak tesiórát tartani?

És voltam olyan marha, hogy megcsináltam azt a videót.”

„Egy fél ország röhögött a videómon három hónapig, közben az én életemből eltűnt a humor” – mondta a pedagógus. Azt nem tudja, ugyanabban a gimnáziumban folytatja-e a tanítást, ha folytatja egyáltalán, az igazgató ugyanis nem áll ki mellette, nagyon mérges rá.

„Ha lehetne visszatekerni az idő kerekét, soha nem csinálnám meg még egyszer ezt a videót. Annak ellenére sem, hogy látom, tízezrek állnak mellettem. Nem tudom, mikor teszem ezen túl magam” - mondta Vezsenyi.