Ha visszamehetne az időben, már nem csinálná meg a videóját a vasalódeszkás tanár

oktatás
2020 június 19., 05:02

Otthonában, Makón látogatta meg a hvg.hu Vezsenyi Lászlót, a tanárt, aki a diákjai számára készített vicces videóval, majd azzal híresült el, hogy a tankerület - azóta lemondott - vezetője elképesztő stílusban alázta.

A cikkből kiderül, hogy Vezsenyi egészen idén tavaszig imádta a munkáját, bár néhány éve jöttek már az első baljós jelek. Az őt odacsábító, 22 éve az iskolát vezető igazgató, Rója István furcsa körülmények között távozott.

A makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára, Vezsenyi László úszást oktat online

„Én akkor többször is kiálltam nyilvánosan mellette, mint ahogy az oktatáspolitikai anomáliákról sem rejtettem véka alá a véleményem soha. Sem 2010 előtt, sem utána. Ezt most nem nézik jó szemmel. Azt gondolom, hogy nem teljesen független az akkori, Rója István melletti kiállásomtól az, hogy most, a videó ürügyén milyen szankciókat kellett elszenvednem” - mondta Vezsenyi a lapnak.

A vasalódeszkás videóról azt mondta, a diákok nem nagyon jelentkeztek fel a valóban szürreálisan hangzó online testnevelés órára. „Volt, aki kérdezte is, hogy most valóban interneten fognak tesiórát tartani?

És voltam olyan marha, hogy megcsináltam azt a videót.”

„Egy fél ország röhögött a videómon három hónapig, közben az én életemből eltűnt a humor” – mondta a pedagógus. Azt nem tudja, ugyanabban a gimnáziumban folytatja-e a tanítást, ha folytatja egyáltalán, az igazgató ugyanis nem áll ki mellette, nagyon mérges rá.

„Ha lehetne visszatekerni az idő kerekét, soha nem csinálnám meg még egyszer ezt a videót. Annak ellenére sem, hogy látom, tízezrek állnak mellettem. Nem tudom, mikor teszem ezen túl magam” - mondta Vezsenyi.

Kiemelt videóink