Tizenegy éve először szolgálatteljesítés közben lőttek le egy rendőrt Új-Zélandon

külföld
2020 június 19., 06:58

Bő egy évtized után vesztette életét szolgálatteljesítés közben golyó által rendőr Új-Zélandon. A helyi sajtójelentések szerint a rendőrt Aucklandban, egy rutin közúti ellenőrzés során lőtte agyon a támadója, aki a rendőr társát is súlyosan megsebesítette.

Ritka látvány, gépfegyveres rendőr biztosítja a helyszínt Auckalnd nyugati kerületében, Massey-ben, ahol pénteken egy rutin közúti ellenőrzés közben agyonlőttek egy rendőrt.
photo_camera Ritka látvány, gépfegyveres rendőr biztosítja a helyszínt Auckalnd nyugati kerületében, Massey-ben, ahol pénteken egy rutin közúti ellenőrzés közben agyonlőttek egy rendőrt. Fotó: GREG BOWKER/AFP

A jelentések szerint a támadó kocsijával elmenekült a gyilkosság helyszínéről. Azt nem tudni, hogy azóta elkapták-e. Menekülése során elsodort egy járókelőt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

Új-Zélandon, bár amúgy a fegyvertartási szabályokban inkább az Egyesült Államokhoz, mint Európához hasonlít, a rendőrök általában nem viselnek lőfegyvert, és egészen ritka, hogy lőfegyveres erőszakban veszítsék életüket szolgálatteljesítés közben. A legutóbb 2009-ben lőttek le rendőrt Új-Zélandon, Napierben egy rutin házkutatás során.

Most, a péntek lövöldözés után kordonokat állítottak fel a támadás környékén, Auckland nyugati kerületében, Massey-ben, ahol az iskolákat is kiürítették. (Via BBC)