A Zoom közismert hibáját kihasználva egy maszturbáló perverz zavarta meg egy budapesti iskola online évzáróját

Több 444 videó?
Szeretném

Egy budapesti általános iskola és gimnázium élő online tanévzáróját egy önkielégítést végző férfi zavarta meg pénteken - adta hírül az RTL Klub Híradója. Már folyt az ünnepség a Zoom alkalmazáson, amikor a középső ablakban egy arcát eltakaró, maszturbáló férfi jelent meg.

Azt az RTL Klubnak nyilatkozó IT-biztonsági szakember is megerősítette, hogy az illetőnek még hackernek sem kellett lennie ahhoz, hogy illetéktelenül bejuthasson egy zoomos videókonferenciába. A Zoom ugyanis a koronavírus-járvány miatt egyik pillanatról a másikra lett világszerte tömegek által használt program, de még kiforratlan, tele biztonsági résekkel. 

A probléma, miszerint aránylag könnyű bekapcsolódni mások videóbeszélgetésébe, eddig is ismert volt. Az amerikai kormány a tanárokat figyelmeztette korábban arra, hogy ne a Zoomot használják távoktatásra, márciusban az FBI adott ki hasonló figyelmeztetést, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége pedig áprilisban tudatta tagjaival, hogy ne a Zoomon tartsanak kényes megbeszéléseket, mert ott nem garantálható az ügyvédi titok megőrzése.