A Zoom közismert hibáját kihasználva egy maszturbáló perverz zavarta meg egy budapesti iskola online évzáróját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy budapesti általános iskola és gimnázium élő online tanévzáróját egy önkielégítést végző férfi zavarta meg pénteken - adta hírül az RTL Klub Híradója. Már folyt az ünnepség a Zoom alkalmazáson, amikor a középső ablakban egy arcát eltakaró, maszturbáló férfi jelent meg.

Azt az RTL Klubnak nyilatkozó IT-biztonsági szakember is megerősítette, hogy az illetőnek még hackernek sem kellett lennie ahhoz, hogy illetéktelenül bejuthasson egy zoomos videókonferenciába. A Zoom ugyanis a koronavírus-járvány miatt egyik pillanatról a másikra lett világszerte tömegek által használt program, de még kiforratlan, tele biztonsági résekkel. 

A probléma, miszerint aránylag könnyű bekapcsolódni mások videóbeszélgetésébe, eddig is ismert volt. Az amerikai kormány a tanárokat figyelmeztette korábban arra, hogy ne a Zoomot használják távoktatásra, márciusban az FBI adott ki hasonló figyelmeztetést, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége pedig áprilisban tudatta tagjaival, hogy ne a Zoomon tartsanak kényes megbeszéléseket, mert ott nem garantálható az ügyvédi titok megőrzése. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!