A Zoom közismert hibáját kihasználva egy maszturbáló perverz zavarta meg egy budapesti iskola online évzáróját

tech
2020 június 20., 15:05

Egy budapesti általános iskola és gimnázium élő online tanévzáróját egy önkielégítést végző férfi zavarta meg pénteken - adta hírül az RTL Klub Híradója. Már folyt az ünnepség a Zoom alkalmazáson, amikor a középső ablakban egy arcát eltakaró, maszturbáló férfi jelent meg.

Azt az RTL Klubnak nyilatkozó IT-biztonsági szakember is megerősítette, hogy az illetőnek még hackernek sem kellett lennie ahhoz, hogy illetéktelenül bejuthasson egy zoomos videókonferenciába. A Zoom ugyanis a koronavírus-járvány miatt egyik pillanatról a másikra lett világszerte tömegek által használt program, de még kiforratlan, tele biztonsági résekkel.

A probléma, miszerint aránylag könnyű bekapcsolódni mások videóbeszélgetésébe, eddig is ismert volt. Az amerikai kormány a tanárokat figyelmeztette korábban arra, hogy ne a Zoomot használják távoktatásra, márciusban az FBI adott ki hasonló figyelmeztetést, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége pedig áprilisban tudatta tagjaival, hogy ne a Zoomon tartsanak kényes megbeszéléseket, mert ott nem garantálható az ügyvédi titok megőrzése.