A Zoom közismert hibáját kihasználva egy maszturbáló perverz zavarta meg egy budapesti iskola online évzáróját

Egy budapesti általános iskola és gimnázium élő online tanévzáróját egy önkielégítést végző férfi zavarta meg pénteken - adta hírül az RTL Klub Híradója. Már folyt az ünnepség a Zoom alkalmazáson, amikor a középső ablakban egy arcát eltakaró, maszturbáló férfi jelent meg.

Azt az RTL Klubnak nyilatkozó IT-biztonsági szakember is megerősítette, hogy az illetőnek még hackernek sem kellett lennie ahhoz, hogy illetéktelenül bejuthasson egy zoomos videókonferenciába. A Zoom ugyanis a koronavírus-járvány miatt egyik pillanatról a másikra lett világszerte tömegek által használt program, de még kiforratlan, tele biztonsági résekkel. 

A probléma, miszerint aránylag könnyű bekapcsolódni mások videóbeszélgetésébe, eddig is ismert volt. Az amerikai kormány a tanárokat figyelmeztette korábban arra, hogy ne a Zoomot használják távoktatásra, márciusban az FBI adott ki hasonló figyelmeztetést, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége pedig áprilisban tudatta tagjaival, hogy ne a Zoomon tartsanak kényes megbeszéléseket, mert ott nem garantálható az ügyvédi titok megőrzése. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér