Kritikus állapotban van Alex Zanardi a koponyaműtétje után

Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Közel háromórás neurológiai, illetve arc-állkapocs műtéten esett át egy sienai kórházban Alex Zanardi egykori Forma 1-es autóversenyző, aki, miután 2001-ben egy Indy Car-versenyen elszenvedett balesetben mindkét lábát elvesztette, híres kézibicikli-versenyző lett, négy paralimpiai aranyat nyerve azóta.

A BBC cikke szerint Zanardi a műtét után kritikus állapotban van és nem biztatóak a kilátásai.

A sportoló egy olyan váltóversenyen vett éppen részt, aminek a résztvevői handbike-kal és kerekesszékkel szelik át egész Olaszországot. Zanardi a jelentések szerint egy toszkán dombról lefelé hajva áttért a szemközti sávba és nagy sebességgel összeütközött egy teherautóval.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér