Az SZFE-ért tüntettek több százan

Több százan gyűltek össze délután a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak demonstrációján az egyetem gyors magánosítása, pontosabban alapítványi tulajdonba vonása ellen. Azt üzenték, a Parlament ne fogadja el az SZFE alapítványi fenntartásúvá alakításáról szóló törvényjavaslatot, mert az nem biztosítja az egyetem Alaptörvényben rögzített autonómiáját.

Béres Bence színész-hallgató azzal kezdte, fél, hogy itt beszél, mert nem tudja, hogy holnap ezért milyen gyalázkodó cikkek jelennek meg róla, és hogy ezzel mennyit árt magának és a családjának.

Hegedűs D. Géza tanár arról beszélt, hogy olyanok akarnak most bejutni az egyetemre, akik a saját tehetségükből erre nem voltak képesek.

Miután a kormány váratlanul úgy döntött, hogy 6 magyar egyetemet a korábbi állami fenntartásúból alapítványi fenntartásúvá alakít át, az SZFE korábbi hallgatói videosorozatban kezdtek tiltakozni az átalakítás ellen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér