Karácsony csapata felírta a rakpartra: „Stop Budapest-adó”

POLITIKA
2020 június 21., 10:09

Több százan mentek el vasárnap délelőtt arra a „tiltakozó beszélgetésre”, amit Karácsony Gergely stábja szervezett a lezárt pesti rakpartra. Az akcióra Messengeren keresztül hívták a támogatókat, de szombaton a HírHugó nevű oldal cikkén keresztül a szélesebb nyilvánossághoz is eljutott a hír.

link Forrás

A Mérce élő közvetítése szerint a Lánchíd és a Magyar Tudományos Akadémia közötti partszakaszon gyűltek össze az emberek. Ahogy a szervezők előzetesen is jelezték, nem volt se színpad, se beszéd: Karácsony a megjelentek között sétált, és a médiának nyilatkozott. Csapata pedig „Stop Budapest-adó” feliratot festett az aszfaltra.

photo_camera A Mérce fényképe

A tiltakozás oka az, hogy Karácsony szerint „a kormány büntetőhadjáratba kezdett Budapest ellen, a tiszta és világos választói akaratot költségvetési eszközökkel, a városunkra szabott igazságtalan és káros megszorításokkal akarja felülírni”. A héten arról is írt, hogy a költségvetési elvonásokkal a kormány vágóhídra akarja küldeni Budapestet, és az utóbbi 30 évben először fordul elő, hogy a főváros az államkassza nettó befizetőjévé válik.

„Ezt, hogy a város finanszírozza az államot, nyugodtan nevezhetjük Budapest-adónak. Minden egyes budapestinek körülbelül 20 ezer forintjába kerül évente” - írta a főpolgármester, az üzenetről pedig plakátokat is kihelyeztek.