Életfogytiglant is kaphat a Molotov-koktélos támadó

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt az a 21 éves férfi ellen, aki egy ismerősével történt vita után Molotov-koktélt hajított annak házába Miskolcon.

A két férfi között még 2018 májusában alakult ki tetlegességig fajuló vita, ami után a sértett hazament abba a házba, ahol édesanyjával és egy kiskorú fiúval lakott együtt. Az esti órákban a vádlott megjelent a háznál, majd az egyik földszinti ablakon át a szobába dobott egy égő benzines flakont, amiben 1 liternyi folyadék volt. A Molotov-koktél lángra lobbant, de a tűz szerencsére hamar kialudt.

A támadó ellen  különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a Molotov-koktél alkalmas volt arra, hogy nagyobb lángra kapva tovább terjedjen, így akár meg is halhatott volna valaki.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér