Életfogytiglant is kaphat a Molotov-koktélos támadó

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt az a 21 éves férfi ellen, aki egy ismerősével történt vita után Molotov-koktélt hajított annak házába Miskolcon.

A két férfi között még 2018 májusában alakult ki tetlegességig fajuló vita, ami után a sértett hazament abba a házba, ahol édesanyjával és egy kiskorú fiúval lakott együtt. Az esti órákban a vádlott megjelent a háznál, majd az egyik földszinti ablakon át a szobába dobott egy égő benzines flakont, amiben 1 liternyi folyadék volt. A Molotov-koktél lángra lobbant, de a tűz szerencsére hamar kialudt.

A támadó ellen  különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a Molotov-koktél alkalmas volt arra, hogy nagyobb lángra kapva tovább terjedjen, így akár meg is halhatott volna valaki.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!