Extrém UV-sugárzás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint kedden a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,0-as (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás is bőrpírt okozhat.

Azt kérik, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, ha lehet, napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap és fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. A várható UV-B értékek területi eloszlásáról a met.hu-n írnak.

Az előrejelzés szerint hajnalban 14-19 fok lesz, de napközben 22-27 fokig melegszik a levegő. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér