Kínában idén is megtartják a kutyahús fesztivált

Idén is megnyitotta kapuit a kínai Yulin kutyahús fesztivál, hiába tett a kormány lépéseket az állatok jóléte érdekében. Az állatvédők azt remélik, hogy ez az utolsó év, amikor még megrendezhették a fesztivált, írja a Reuters.

Évente rendezik meg a délnyugat-kínai Yulin városában azt a 10 napos fesztivált, ahol a látogatók ketrecekben összezsúfolt kutyákat vásárolhatnak étkezés céljából.

Miután feltehetően denevérhús fogyasztásának köszönhetően terjedt át a koronavírus állatról emberre, a kínai kormány több olyan törvényt és felvázolt, amik korlátoznák a vadon élő állatok kereskedelmét és védené a háziállatokat.

Peter Li, A Humane Society International állatvédő csoport szakembere szerint nem csak az állatok, de az emberek érdekében is tanácsos lenne eltörölni a kutyahús fesztivált, mert hatalmas közegészségügyi kockázatot jelent egy ilyen zsúfolt rendezvény.

Eddig annyi előrelépés történt nemzeti szinten, hogy a mezőgazdasági minisztérium átsorolta a kutyákat az élőállatból a házi kedvenc kategóriába. Sencsen volt az első város, akik konkrétan be is tiltották a kutyahús fogyasztását.

Csang Csian-csian állatvédő aktivista szerint a húskereskedőkkel folytatott beszélgetéseink alapján úgy vélik, hogy a jövőben be fogják tiltani az eseményt, de az aktivista szerint hosszú folyamat lesz, hogy a kereskedők is be tartsák a tilalmakat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér