Tűzijátékkal és üvegekkel támadva próbált meg 200 ember kitörni egy karanténból Németországban

Két pozitív fertőzött miatt 700 ember zártak karaténba egy toronyházba csütörtökön  Goettingenben, ebből 200 ember egy félreértés miatt szombaton a rendőrséget is megtámadva próbált kitörni a karanténból.

Csütörtökön a két gyanús eset után nem engedték ki a lakókat az épületből, tesztelni kezdték mind a hétszáz embert, péntekre pedig kiderült, hogy 120-an fertőzött van az épületben.

A torony elhagyásának feltétele az volt, hogy két tesztnek is negatívnak kell lennie. A toronyban rekedt románok azonban nem tudtak németül, hiába használtak internetes fordítót, nem értették meg, hogy miért van szükség második tesztre. Szombatra annyira eszkalálódott a helyzet, hogy 200 ember tűzijátékkal, üvegekkel és fémrudakkal támadt a karantént örző rendőrségre. Több rendőr is megsérült, amikor az emberek megpróbáltak áttörni a kordonon.

Németország Európa újabb gócpontjává vált a hétvégén, amikor kiderült, hogy egy Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lévő húsüzemben több fertőzöttet is találtak. Itt szintén minden dolgozót, összesen 6400 embert tartanak karanténban az épületben, de lehet, hogy a teljes tartomány lezárására is szükség lesz. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó