Tűzijátékkal és üvegekkel támadva próbált meg 200 ember kitörni egy karanténból Németországban

külföld
2020 június 22., 04:29

Két pozitív fertőzött miatt 700 ember zártak karaténba egy toronyházba csütörtökön Goettingenben, ebből 200 ember egy félreértés miatt szombaton a rendőrséget is megtámadva próbált kitörni a karanténból.

Csütörtökön a két gyanús eset után nem engedték ki a lakókat az épületből, tesztelni kezdték mind a hétszáz embert, péntekre pedig kiderült, hogy 120-an fertőzött van az épületben.

A torony elhagyásának feltétele az volt, hogy két tesztnek is negatívnak kell lennie. A toronyban rekedt románok azonban nem tudtak németül, hiába használtak internetes fordítót, nem értették meg, hogy miért van szükség második tesztre. Szombatra annyira eszkalálódott a helyzet, hogy 200 ember tűzijátékkal, üvegekkel és fémrudakkal támadt a karantént örző rendőrségre. Több rendőr is megsérült, amikor az emberek megpróbáltak áttörni a kordonon.

Németország Európa újabb gócpontjává vált a hétvégén, amikor kiderült, hogy egy Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lévő húsüzemben több fertőzöttet is találtak. Itt szintén minden dolgozót, összesen 6400 embert tartanak karanténban az épületben, de lehet, hogy a teljes tartomány lezárására is szükség lesz. (BBC)