Vitázni hívtuk Orbán Balázs államtitkárt és Vig Dávidot, az Amnesty International magyarországi igazgatóját

Kipróbáljuk, hogy lehet-e még értelmes vitát rendezni, vagyis a résztvevők nem egymásnak üzengetnek egy másik tévéstúdióból, hanem leülnek egymással szemben, és elmondják az érveiket. 

Az első 444-es vita két szereplője Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és Vig Dávid, az Amnesty International magyarországi igazgatója. 

Nagyon sok téma lehetne, kettő biztosan lesz is. Az egyik az EU Bíróság döntése, miszerint jogsértő a külföldről támogatott civileket listázó törvény, a másik a járvány alatt hozott parlamenti-kormányzati intézkedések és a jogállam viszonya. 

A beszélgetést Plankó Gergő vezeti, a résztvevőkkel a Magvető Caféban ültünk le, ezúttal is köszönet nekik a helyszínért.

Közönséget a járványra való tekintettel most még nem szerveztünk, de reméljük, annak is eljön az ideje. 

A vita véget ért, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér