Duriángyümölcs bűzlött egy bajorországi postahivatalban, mérges gáznak hitték

külföld
2020 június 23., 07:52

Komoly riadalmat okozott egy erős bűzt árasztó, gyanús csomag a bajorországi Schweinfurt postáján. A rendőrségnek és a tűzoltóknak kellett kiszállniuk a helyszínre, miután 12 postai alkalmazott rosszul lett az orrfacsaró bűztől. 60 embert evakuáltak is az épületből, mert a csomagról azt gyanították, valamilyen mérges gázt tartalmazhat.

Pedig csak négy darab Thaiföldről származó duriángyümölcs volt benne, amelynek köztudottan rohadó hagymára emlékeztető szaga van.

A csomagot egy helyi lakosnak küldte nürnbergi barátja. Az esetről beszámoló Bayerischer Rundfunk értesülései szerint a gyümölcsök mostanra megérkeztek a címzetthez - írja a Guardian.

photo_camera Duriángyümölcs egy utcai zöldségesstandnál Bangkokban Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP

A durángyümölcs fogyasztását annak szaga miatt egyébként Ázsia-szerte több hotelben, és tömegközlekedési eszközökön is betiltották. Tavaly pedig az ausztráliai Canberra egyetemének könyvtárát kellett a bajor postához hasonlóan kiüríteni a mérges gáznak hitt gyümölcs miatt.

A durián Thaiföld egyik fő exportcikke, a gyümölcsből 2018-ban mintegy 600 ezer tonnát termeltek exportra az országban. A szagával ellentétben a gyümölcs íze ugyanis rabulejtő a fogyasztói vélemények alapján: sokan mandulás sajttorta evéséhez hasonlítják az állag és az íz nyújtotta élményt.