Kegyetlenül megölte őt kitartó nagynénjét egy fiatal drogfüggő férfi

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 24 éves budapesti férfi ellen, aki a vád szerint 2019 július 4-én kora este egy kalapáccsal és egy szerszámnyéllel megölte nagynénjét Budapest XVIII. kerületében.

A vádlott kábítószerfüggő, és hogy szenvedélyének élhessen, rendszeresen pénzt zsarolt ki nagynénjéből, aki attól tartott, hogy a vádlott megöli, ha nem fizet.

A férfi 2019. július 4-én a kora esti órákban megjelent a rokona XVIII. kerületi lakóhelyén, azzal a céllal, hogy végezzen a nővel. Nem tetszett neki ugyanis, ahogy szerinte a sértett korábban viselkedett vele. Miután nagynénje a kopogására ajtót nyitott, a férfi rátámadt és „az átlagosat jelentősen meghaladó mértékű fájdalmat okozva bántalmazta egy kalapáccsal és egy szerszámnyéllel”, amitől a nő életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Mivel a vádlott olyan kóros elmeállapotban szenved, ami miatt a törvény szerint nem büntethető,

az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság mentse fel a férfit, azonban a bűnismétlés veszélye miatt rendelje el kényszer-gyógykezelését.

 A vádlott jelenleg is (előzetes) kényszergyógykezelés alatt áll - fogalmaz az ügyészség keddi közleménye.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér