Kocsis Máté abban bízik, hogy minden országgyűlési képviselő támogatja majd az olimpiai érmesek özvegyeit támogató javaslatát

sport
2020 június 23., 07:35

"Természetesen Benedek Tibor halála" miatt született az a kormánypárti törvényjavaslat-módosítás, amivel az olimpiai érmesek özvegyeit segítenék, jelentette ki a sportért felelős államtitkár a HírTV hétfő esti műsorában. Szabó Tünde hozzátette: amennyiben elfogadja azt az országgyűlés, akkor visszamenőleges hatállyal lép majd életbe. A tervezet szerint a jelenlegi 50 százalékos özvegyi járadékot növelné a teljes összegre kiskorú gyermeket nevelő özvegy esetén, illetve tíz évről öt évre csökkentené a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartamát.

"A Magyarországnak hírnevet, büszkeséget szerző sportolók megbecsülése vitán felül álló nemzeti ügy, bízom benne, hogy valamennyi képviselő támogatja majd a javaslatot,"

mondta a Blikknek a módosítást előterjesztő Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője a bulvárlap kérdésére válaszolva kijelentette: teljesen mértékben támogatja, hogy a Duna Aréna Benedek Tibor nevét viselje a jövőben. Hozzátette: "mindent meg kell tenni, hogy ez így legyen. Benedek Tibor méltó rá."