Koronavírusos lett Novak Djokovic

sport
2020 június 23., 11:06

Pozitív koronavírus-tesztet produkált Novak Djokovic szerb teniszsztár is, miután több másik teniszezőről kiderült, hogy elkapták a kórokozót a Belgrádban és Zágrábban rendezett Adratic Tour tenisztornán.

Az eseményt maga Djokovic szervezte, aki sok kritikát kapott emiatt. A játékosok ugyanis egyáltalán nem tartották be az általános biztonsági előírásokat, zsúfolt volt a nézőtér is.

link Forrás
link Forrás

A tenisz mellett a játékosok kosárlabdáztak is, sőt éjszaka együtt buliztak Belgrádban.

link Forrás

A torna eredetileg háromrészes lett volna, de az utolsó, bulgáriai állomást le kellett fújni, miután kiderült, hogy sok résztvevő elkapta a vírust: többek között Grigor Dimitrov, Borna Coric, Djokovic erőnléti edzője Marko Paniki és Dimitrov edzője, Chris Groh is. Koronavírusos lett a tornán játszó Viktor Troicki és terhes felesége is.

link Forrás

A 33 éves Djokovic mellett a világelső teniszsztár felesége is megfertőződött, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. A házaspár egyelőre tünetmentes - írja a SkyNews.

A koronavírusos topjátékosok így már a következő, New York-i Grand Slam tornára sem biztos, hogy elutazhatnak.

A nyíltan oltásellenes Djokovic korábban azt nyilatkozta: ha már lenne koronavírus elleni védőoltás, akkor sem adatná be magának.