Koronavírusos lett Novak Djokovic

Pozitív koronavírus-tesztet produkált Novak Djokovic szerb teniszsztár is, miután több másik teniszezőről kiderült, hogy elkapták a kórokozót a Belgrádban és Zágrábban rendezett Adratic Tour tenisztornán.

Az eseményt maga Djokovic szervezte, aki sok kritikát kapott emiatt. A játékosok ugyanis egyáltalán nem tartották be az általános biztonsági előírásokat, zsúfolt volt a nézőtér is. 

A tenisz mellett a játékosok kosárlabdáztak is, sőt éjszaka együtt buliztak Belgrádban.

A torna eredetileg háromrészes lett volna, de az utolsó, bulgáriai állomást le kellett fújni, miután kiderült, hogy sok résztvevő elkapta a vírust: többek között Grigor Dimitrov, Borna Coric, Djokovic erőnléti edzője Marko Paniki és Dimitrov edzője, Chris Groh is. Koronavírusos lett a tornán játszó Viktor Troicki és terhes felesége is. 

A 33 éves Djokovic mellett a világelső teniszsztár felesége is megfertőződött, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. A házaspár egyelőre tünetmentes - írja a SkyNews.

A koronavírusos topjátékosok így már a következő, New York-i Grand Slam tornára sem biztos, hogy elutazhatnak.

A nyíltan oltásellenes Djokovic korábban azt nyilatkozta: ha már lenne koronavírus elleni védőoltás, akkor sem adatná be magának. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó