A bolgár miniszterelnök kitiltja a stadionokból a fociszurkolókat, ha továbbra sem tartják a távolságot

bulgária
2020 június 24., 13:19
comments 13

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy kitiltja a nézőket az ország labdarúgó stadionjaiból, ha továbbra sem tartják be az óvintézkedéseket.

Bulgáriában az élvonalbeli bajnokság közel három hónapos szünetet követően június 5-én folytatódott. A szurkolókat megkötésekkel ugyan, de beengedték a mérkőzésekre, azóta viszont több szabálysértés is történt. (Akárcsak Magyarországon.)

„A játékosoknak lehetőséget adtunk, hogy nézők előtt játsszanak. Erre mit csinálnak a drukkerek? Csoportosulnak és nem viselnek maszkot. Mit akarnak ezzel demonstrálni?”

- tette fel a kérdést Boriszov a kormány ülésén.

A Levszki Szófia szurkolói június 5-én
photo_camera A Levszki Szófia szurkolói június 5-én Fotó: NIKOLAY DOYCHINOV/AFP

Kraszen Kralev sportminiszter hétfőn kritizálta a szombati CSZKA-Levszki szófiai rangadó szervezőit és nézőit, mert a koronavírus-járvány második hullámához közelítve nem tartották be a távolságtartásra vonatkozó rendeleteket. Az elmúlt hetek tapasztalataiból kiindulva aznap új rendeletet is hoztak, amelynek értelmében szektoronként ezer főben maximalizálták a nézők számát.

A Levszki Szófia-Lokomotiv Plovdiv Bolgár Kupa-elődöntő keddi visszavágóján azonban ennek ellenére is fegyelmezetlenek voltak a szurkolók. „Látom, hogy ezt sem tartják be. Ha ez így folytatódik, akkor valószínű bezárjuk a stadionokat, mint Németországban, Olaszországban és Spanyolországban” - utalt Boriszov a találkozón történtekre. A bolgár bajnokságban a felsőházba jutott hat csapatra a következő két és fél hétben még négy-négy mérkőzés vár.

Bulgáriában a múlt héten minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak (606), az esetek ugrásszerű növekedése miatt július 15-ig meghosszabbították a rendkívüli állapotot. A csaknem hétmilliós országban a szerdai adatok szerint eddig 4114 esetet és 208 halálos áldozatot jegyeztek fel. Kedden Boriszov miniszterelnököt is megbüntették, mert a rilai kolostorban tett látogatása alkalmával nem viselt szájmaszkot. A politikushoz hasonló bírságot, 300 levát (53 ezer forintot) kell fizetnie az őt kísérő újságíróknak is. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.