Miközben csökkentették az újságírók fizetését, másfél milliárd forint osztalékot vettek fel a Centrál Média tulajdonosai

A Centrál Média egyetlen részvényese, a CM Investment Kft március végén 1,15 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az előző üzleti év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartaléka terhére. A Central Digitális Média Kft.-ből hasonló módon 390 millió forintot vettek ki, a két cégből tehát összesen 1,54 milliárd forintot - írja a Magyar Nemzet.

A Média1 március 25-én írta meg, hogy március 23-án 

“Varga Zoltán tulajdonos-vezérigazgató e-mailben jelentette be a működési költségek csökkentését, ma pedig minden munkatársra kiterjedő átmeneti munkaidő-csökkentést rendeltek el, amihez kapcsolódóan a béreket is csökkenti a kiadó.”

A Média1 akkor azt írta, hogy a Centrál nyomtatott magazinjainál “legalább negyedével csökkentik a gyártási és marketing költségeket egységesen minden kiadvány esetében.”

A kiadói csoporthoz tartozik mások mellett a 24.hu, a Nők Lapja, a Story, a Best, a Meglepetés, az NLC, a Startlap, a Marie Claire, a Színes RTV, és a Vezess.hu.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér