Egy kiszivárgott hangfelvétel miatt indítanának nyomozást a bolgár miniszterelnök ellen

külföld
2020 június 25., 11:46

Egy bolgár képviselőnő vizsgálatot követel, miután előkerült egy hangfelvétel, amin egy hang, ami nagyon hasonlít Bojko Boriszov miniszterelnökére, arról beszél, hogy el fogja égetni őt. Elena Joncseva korábban újságíróként dolgozott, majd azzal kampányolt, hogy leleplezi a korrupciós ügyeket. Most azt követeli az ügyészségtől, hogy vizsgálja meg a 7 perces felvételt, amit a Youtube-on és a közösségi oldalakon már több mint egymillióan hallgattak meg. A felvétel áprilisban készülhetett, és többen arra gyanakodnak, hogy manipulált anyagról lehet szó. Boriszov azt mondta, nem akar vizsgálatot, mert az csak rossz hírét keltené.

photo_camera Bojko Boriszov Fotó: ARIS OIKONOMOU/AFP

A felvételen a miniszterelnökéhez hasonló hang a párthoz és a kormányhoz köthető üzletekről beszél, majd felveti, hogy a legutóbbi botránya miatt akár be is áldozná a gazdasági miniszterét, ha elégethetné Elene Joncsevát. A minisztert ugyanis nemrég azzal gyanúsították, hogy az uniós pénzeket arra használta, hogy kastélyt építsen magának.

A hangfelvétel nem sokkal azelőtt jelent meg, hogy nyilvánosságra kerültek a fényképek, amiken Boriszov egy pisztoly, gyógyszerek és aranyrudak mellett alszik. Ezekről a miniszterelnök elismerte, hogy valódiak, ugyanakkor meggyanúsította Rumen Radev elnököt azzal, hogy drónokkal készíttetett fényképeket róla. (Guardian)