Simicskó: Minden járásban lesz honvédelmi sportközpont

Valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont, amik egyik célja egy "sportolónemzet felépítése, mivel kiváló teljesítményű sportolóinknak köszönhetően a sport nagy nemzeti kincsünk," mondta a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos Baján, a volt Vaskúti úti laktanya közelében megépülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén. 

Simicskó István kijelentette:

"A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani."

Hozzátette: a kormány lehetőséget kíván adni az embereknek, hogy "a sporttevékenységet minél magasabb szinten és minél szélesebb körben élhessék meg". 

Hajdúhadház, 2017. október 3...Simicskó István honvédelmi miniszter (k) az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák kiképzési bemutatójánFotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A kormány 2017-ben jelentette be, hogy

2017-18-ban negyven lőteret építenek fel, összesen 17 milliárdból.

A bajai bejelentőFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A programot kezelő Nemzeti Sportközpontok-Honvédelmi Sportszövetség kettős összesen száz pályával kalkulál: a kormány a további 67 előkészítésére 1,2 milliárdot biztosít. Az építkezést nem kapkodták el, Simicskó István idén februárban is még csak arról tudott beszámolni, hogy

"áprilisban vagy májusban kaphat építési engedélyt az első öt honvédelmi sportközpont."

Az első öt sportközpont Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján épülhet meg, tette hozzá.

Újfehértón június elején Simicskó azt mondta, hogy az az épület 880 millió forintba kerül majd, 700 négyzetméter hasznos alapterületű lesz, edzőteremmel, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel.

Az újfehértói látványtervFotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

A bajai épület ára több mint 650 millió forint nettóban. Az önkormányzat által biztosított telken egy 712 négyzetméter alapterületű földszintes, tetőtér beépítéses épület jön létre. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó