A kenyai rendőrség lelőtt három embert egy durva túlkapásban

A kenyai rendőrség előbb letartóztatás közben lelőtt egy embert, aztán belelőtt az ez ellen tüntető tömegbe megölve további két embert, írja a BBC.

Minden azzal kezdődött, hogy a rendőrség meg akart büntetni egy motoros taxist 50 kenyai shillingre, amiért nem viselt maszkot. Az esetet meglátta egy cipész, aki megpróbált közbeavatkozni, mire a rendőrök lelőtték.

Ekkor több száz falusi lakos kezdett el tüntetni, és követték a rendőröket vissza a rendőrállomásra. Később itt lőttek bele a tömegbe a rendőrök ezzel megölve két embert. A rendőrség elrendelte a lövöldöző rendőrök letartóztatását és fegyelmi eljárást indított ellenük.

Kenyában ez nem az első eset, hogy a rendőrség túlkapások miatt öl meg embereket. Az országban márciusban éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, és június elejéig 15 embert ölt meg a rendőrség, amiért az emberek megszegték azt. Kedden egy rendőrt vádoltak meg azzal, hogy lelőtt egy 13 éves lányt, amiért kiállt az erkélyre a tilalom alatt, hogy a rendőröket nézze.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér