A szállodahajókkal érkező turisták központjává alakítanák át a Bálnát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója csütörtökön a podcastjában beszélt arról, mik a terveik a Bálna épületével, amit a főváros még tavaly passzolt le az államnak. Guller Zoltán azt mondta, hogy a Bálna olyan turisztikai kikötőhely lesz, amely úgy szolgálja ki az országba érkező szállodahajókat, mint egy repülőtér: itt lesz az érkezés és az indulás is a turisták számára. Terveik szerint az épületben többek között állandó kiállítás, konferenciaterem is lesz, illetve Magyarország ízeit bemutató gasztronómiai élménypontokat és egy éjjel-nappal nyitva tartó információs pontot is kialakítanak.

Eredményváró a BálnánálFotó: Képszerkesztőség/Tuba Zoltán

Elmondása szerint a tervek nagyon régóta formálódnak, és lassan már ki lehet írni a tervezésre szóló közbeszerzési pályázatot. Erről már a Fővárosi Önkormányzattal is egyeztettek. Szerinte meg tudnak állapodni abban, hogy a Bálna teljeskörűen megújuljon, és ezzel turisztikai központtá váljon úgy, hogy a dunai szállodahajók sorsát hosszú időre rendezni tudják.

A Szabadság és a Petőfi híd között álló üvegépületet évekig tartó kínlódás után 2013-ban adták át, de 11 ezer négyzetméternyi területet nem sikerült kiadni. Leginkább a Fidesz szervezte ide a választási rendezvényeit.

 Guller beszélt arról is, hogy a kormány újra akarja szabályozni az Airbnb néven ismert, rövidtávú lakáskiadási tevékenységet a magánszemélyek körében. Ezért a turisztikai ügynökség megkezdte a lehetőségek vizsgálatát, a piac felmérését, ennek részeként egyeztet az illetékes hatóságokkal is, egyeztetni kezdtek a Fővárosi Önkormányzattal is.  

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó