Háromból egy pilótának nincs jogosítványa Pakisztánban

A pakisztáni utasszállító pilóták több mint 30 százalékának hamis jogosítványa van és a repülésre sincsenek kiképezve, jelentette be az ország légiközlekedési minisztere szerdán.

Az országban 262 olyan pilóta van, akik nem tették le a pilótavizsgát, hanem valaki mást küldtek be vizsgázni maguk helyett. Pakisztánban 860 pilóta dolgozik belföldi járatokon, de számos külföldi járat is van, az egyik hamis engedéllyel repülő pilóta is vezetett külföldre gépeket. A bejelentés után minden csaló pilótát azonnal a földre utasítottak.

A csalásra úgy derült fény, hogy nyomozást végeztek egy május 22-én lezuhant repülőgép ügyében, amiben 97 ember vesztette életét. A baleset előzetes jelentéséből derült ki, hogy a tragédiát okozó két pilótának nem volt engedélye a repülésre. 

A jelentés szerint a pilóták a koronavírusról beszélgettek, és többször figyelmen kívül hagyták a légiforgalmi irányítók figyelmeztetéseit, mielőtt a repülőgép a repülőtér melletti lakónegyedre zuhant. Az irányítóközpont többször is figyelmeztette őket, hogy túl magasan vannak ahhoz, hogy sikeresen landoljanak, a pilóták ezt azonban figyelmen kívül hagyták, megkísérelték a leszállást, de nem engedték ki a futóműveket. Landoláskor a repülőgép hajtóművei súrolták a talajt, ezért a pilóták újra felhúzták a gépet, de addigra már annyira megsérültek a motorok, hogy azonnal le is zuhantak. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér