Dílereket kapcsolt le a rendőrség és a TEK

bűnügy
2020 június 28., 07:50

Vasárnap reggel a rendőrség honlapján adott hírt arról, hogy társaival együtt elfogtak egy dealert, aki nemcsak terjesztette, hanem termesztette is a kábítószert.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi Bűnüldözési Osztálya és Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást négy középkorú férfival szemben - írja a police.hu.

link Forrás

A gyanú szerint a díler, W. Roland 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a terítésre szánt kábítószert, amit másik három férfi, M. Andonisz, K. János és K. Gábor továbbértékesítettek.

A Budapesten és Pest megyében élő férfiak közül ketten, W. Roland és M. Andonisz a kokainterjesztésen túl 2020 áprilisától kannabisz növényeket is termesztett.

A férfiakat több helyszínen, összehangolt akció keretében 2020. június 25-én fogták el a készenléti rendőrség nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével.

A kannabisz növények termesztésére átalakított vidéki ház több helyiségében sok száz tő növényi egyed gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat, szellőztető rendszereket foglaltak le. A szemle megkezdésekor a már learatott és lefoglalt kannabisz növényi törmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

Az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein megtartott kutatások során közel fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá közel 7 millió forint készpénzt, valamint bitcoin bányász gépeket foglaltak le.

K. Gábor autójából kis tasakokban előre porciózott kábítószer tartalmú anyagok kerültek elő, amelyeket átalakított üdítős palackokba és chips-es dobozba rejtettek el.

W. Rolandot, M. Andoniszt, K. Jánost és K. Gábort elfogásukat követően előállították és kihallgatták a rendőrök. A készenléti rendőrség előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására. (police.hu)