Koronavírus: hárman meghaltak, és négy új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt nap Magyarországon

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Elhunyt három beteg és néggyel, 4142-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu alapján vasárnap az MTI.

A kormányzati tájékoztató portálon megjelent adatok szerint az elhunytak száma 581-re emelkedett, 2685-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 876, legnagyobb többségben köztük budapestiek vannak: az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka fővárosi. 172 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

A legfrissebb tájékoztatás szerint 2551-en vannak hatósági házi karanténban, a mintavételek száma pedig 271 194.

Az oldal figyelmeztet, hogy ugyan a veszélyhelyzet megszűnt, a járványveszély még jelen van, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1975) és Pest megyében (617) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (307), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (112), a sor végén pedig Békés és Tolna megye áll (13).