Trump rasszista trumpistát méltatott a Twitteren, aztán inkább visszaszívta az egészet

Trump berúgja a kampányt az oklahomai Tulsában 2020 június 20-ánFotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Felbukkant egy felvétel a floridai nyugdíjasparadicsom, Villages városából a Twitteren, amin trumpista és antitrumpista szépkorúak vívnak szócsatát a település utcáin - a trumpisták stílszerűen golfautók vezető- és anyósülése mögül, Trump2020 transzparensekkel körbebástyázva, az ellenfél a járdaszegélyen, FUCK TRUMP kiáltozások közepette követve őket, nem kisebb lelkesedéssel.

A videó annyira hangulatos, hogy megosztotta maga elnök is, kifejezve szimpátiáját és köszönetét Villages trumpista nyugdíjasközössége felé -  csak azt nem vette, vagy nem akarta észrevenni, hogy már az első golfautó sofőrjének végső érve a trumpizmus mellett úgy szólt, hogy WHITE POWER, WHITE POWER, ami a Floyd-gyilkosság előtti időszakban is nehezen vállalható mondásnak számított volna, hát még azóta, így az elnökválasztási kampány kezdetén. 

Az elnök végül vasárnap délelőtt törölte a retweetet, de az eredeti poszt azért még élvezhető:

Az elnök szóvivője, Judd Deere azzal védte a dolgot, hogy Trump szereti Villagest, olyannyira, hogy emiatt nem hallotta a fasiszta kiáltásokat a felvétel elején. Amit látott, és érzékelt, az csak a fantasztikus támogatói eltökéltsége volt. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér