Trump rasszista trumpistát méltatott a Twitteren, aztán inkább visszaszívta az egészet

Trump berúgja a kampányt az oklahomai Tulsában 2020 június 20-ánFotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Felbukkant egy felvétel a floridai nyugdíjasparadicsom, Villages városából a Twitteren, amin trumpista és antitrumpista szépkorúak vívnak szócsatát a település utcáin - a trumpisták stílszerűen golfautók vezető- és anyósülése mögül, Trump2020 transzparensekkel körbebástyázva, az ellenfél a járdaszegélyen, FUCK TRUMP kiáltozások közepette követve őket, nem kisebb lelkesedéssel.

A videó annyira hangulatos, hogy megosztotta maga elnök is, kifejezve szimpátiáját és köszönetét Villages trumpista nyugdíjasközössége felé -  csak azt nem vette, vagy nem akarta észrevenni, hogy már az első golfautó sofőrjének végső érve a trumpizmus mellett úgy szólt, hogy WHITE POWER, WHITE POWER, ami a Floyd-gyilkosság előtti időszakban is nehezen vállalható mondásnak számított volna, hát még azóta, így az elnökválasztási kampány kezdetén. 

Az elnök végül vasárnap délelőtt törölte a retweetet, de az eredeti poszt azért még élvezhető:

Az elnök szóvivője, Judd Deere azzal védte a dolgot, hogy Trump szereti Villagest, olyannyira, hogy emiatt nem hallotta a fasiszta kiáltásokat a felvétel elején. Amit látott, és érzékelt, az csak a fantasztikus támogatói eltökéltsége volt. (Axios)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.