80 ezer dollárnyi borravalót dobtak össze egy baristának, miután egy Karen nekitámadt

külföld
2020 június 29., 09:59

80 ezer dollárnyi borravalót adományoztak egy San Diegói-i Starbucks-baristának, miután inzultálta egy nő, akire rászólt, hogy viseljen maszkot a kávézóban.

A 24 éves Lenin Gutierrez egy átlagos munkanapját töltötte a kávézóban, amikor besétált egy nő arcmaszk nélkül. Gutierrez még csak annyit kérdezett, hogy van-e maszkja, mire a nő bemutatott neki és káromkodni kezdett. A nő még egy fotót is készített a baristáról, amit aztán kirakott a Facebookjára azzal a szöveggel:

„Bemutatom Lenint, aki megtagadta a kiszolgálásom, mert nem viseltem maszkot. Legközelebb várni fogok a zsarukra és viszek orvosi igazolást.”

link Forrás

A posztot rengetegen látták, és elkezdték a barista érdemeit dicsérni, mert szerintük helyesen járt el. Sokan írták, hogy ha San Diegóban járnának, akkor biztosan adnának neki borravalót. Ezt meglátva az egyik kommentelő, Matt Cowan létrehozott egy adománygyűjtés a GoFundMe-n „Borravaló Leninnek, aki kiállt egy San Diegó-i Karen ellen” néven.

A kampány 1000 dollár összegyűjtését tűzte ki célul, de már 80 ezernél jár.

„Amikor elértük az 1000 dollárt, akkor zavarban jöttem, ugyanakkor nagyon hálás voltam a rengeteg támogatásért és szeretetért, amit kaptam. Most pedig több, mint 65 ezernél járunk. Nem tudom, hogyan fejezzem ki a hálámat és köszönjem meg azt a lehetőséget, amit adtak nekem” - mondta Gutierrez.

A fiatal barista arra fogja felhasználni a pénzt, hogy valóra váltsa az álmát és táncos legyen, de adományozni is szeretne az összegből. (CNN)