A horvát kormány megsegíti a bevételeit elveszítő cégeket, hogy megmaradjanak a munkahelyek

A horvát kormány támogatja azokat a cégeket, akiknek a bevétele legalább 20 százalékkal esett vissza a koronavírus miatt tavalyhoz képest, jelentette be a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic hétfőn.

„A cél, hogy megőrizzük azokat a munkahelyeket, ahol a szokatlan körülmények miatt nem tudtak ugyanolyan mértékben dolgozni. A kormány havonta 2000 kunával (cirka 94 ezer forint) támogat minden egyes dolgozót” - mondja Pelnkovic.

A támogatásra június 1. és december 31. között jogosultak a cégek, amik nem tudtak dolgozni vagy rövidített heti nyitvatartással tudtak csak működni. A miniszterelnök hozzátette, hogy azok a cégek is számíthatnak támogatásra, akiknek ugyan nem esett vissza a bevételük 20 százalékkal, de a feldolgozóiparban tevékenykednek. 

A kormány már márciusban is 8 milliárd kunát költött a munkahelyek fenntartására azzal, hogy elengedett bizonyos adókat és támogatta a dolgozók fizetését. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér