A műreneszánsz palotája előtt a tüntetőket félautomata fegyverrel fenyegető fehér háziúr és pisztolyos felesége az amerikai helyzet friss szimbólumai

POLITIKA
2020 június 29., 05:29

Már önmagában is 2020. egyik legerősebb képe,

illetve videója


az, ami St Louisban készült a hétvégén egy kisebb tüntetés közben. A kontextussal együtt pedig tényleg az aktuális amerikai helyzet esszenciáját kapjuk. A videón azt a jelenetet látjuk, amint egy Missouri állambeli városban kirobbant kisebb, néhány száz fős tüntetés résztvevői a város egyik legelegánsabb negyedének villái között a polgármester, Lyda Krewson háza felé igyekeznek, hogy az egyik műreneszánsz palazzo tulajdonosai, egy házaspár - a nőmezítláb - a bejárati ajtajuk előtt félautomata fegyverrel és pisztollyal fogadják őket.

A tüntetők azért tartottak a polgármester házához, hogy az előtt tiltakozzanak, amiért Krewson állítólag olyan polgárok nevét tette közzé, akik a rendőrség anyagi forrásainak teljes elvonását támogatják. Azt a házat bemutató egyik korábbi cikkből lehet tudni, hogy a fegyveres házaspár tagjai, Mark és Patty McCloskey ügyvédek, akik 1988-ban vásárolták meg ezt a XX. század első éveiben egy helyi, német származású milliomos család által olasz minták alapján építtetett, belül is egy reneszánsz palotát imitáló épületet, amit XIV.-XVI. századi eredeti olasz műalkotásokkal zsúfoltak tele.

Update: Az eseményről egyre több fotót publikálnak, az aktuális kedvencem a jobb felső sarokban látható, érdemes rákattintani!