A műreneszánsz palotája előtt a tüntetőket félautomata fegyverrel fenyegető fehér háziúr és pisztolyos felesége az amerikai helyzet friss szimbólumai

Már önmagában is 2020. egyik legerősebb képe, 

illetve videója 


az, ami St Louisban készült a hétvégén egy kisebb tüntetés közben. A kontextussal együtt pedig tényleg az aktuális amerikai helyzet esszenciáját kapjuk. A videón azt a jelenetet látjuk, amint egy Missouri állambeli városban kirobbant kisebb, néhány száz fős tüntetés résztvevői a város egyik legelegánsabb negyedének villái között a polgármester, Lyda Krewson háza felé igyekeznek, hogy az egyik műreneszánsz palazzo tulajdonosai, egy házaspár - a nőmezítláb - a bejárati ajtajuk előtt félautomata fegyverrel és pisztollyal fogadják őket. 

A tüntetők azért tartottak a polgármester házához, hogy az előtt tiltakozzanak, amiért Krewson állítólag olyan polgárok nevét tette közzé, akik a rendőrség anyagi forrásainak teljes elvonását támogatják. Azt a házat bemutató egyik korábbi cikkből lehet tudni, hogy a fegyveres házaspár tagjai, Mark és Patty McCloskey ügyvédek, akik 1988-ban vásárolták meg ezt a XX. század első éveiben egy helyi, német származású milliomos család által olasz minták alapján építtetett, belül is egy reneszánsz palotát imitáló épületet, amit XIV.-XVI. századi eredeti olasz műalkotásokkal zsúfoltak tele.

Update: Az eseményről egyre több fotót publikálnak, az aktuális kedvencem a jobb felső sarokban látható, érdemes rákattintani!
Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér