A világ egyik legnagyobb kórházát nyitották meg Indiában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

India megnyitotta a világ egyik legnagyobb kórházát a koronavírusos betegek számára.

A Delhiben lévő kórháznak összesen 10 ezer ágya van, amiből 2000-et már el is kezdtek használni vasárnap, a maradék 8000-et pedig szerdától vehetik igénybe majd a koronavírusos betegek. Az adminisztrációt és operatív feladatokat az indo-tibeti határrendőrség fogja ellátni. 

Delhi vezető minisztere, Arvind Kejriwal szerint a létesítmény a világ legnagyobb kórházai között tartható számon, és hatalmas megkönnyebbülést jelent Delhi lakosainak.

Fotó: Amarjeet Kumar Singh/Anadolu Agency via AFP

A kórház megnyitására azért volt szükség, mert jelenleg India produkálja a legtöbb napi fertőzöttet az egész világon. Az ország 19 906 új fertőzöttet regisztrált, összesen pedig több mint 500 ezer koronavírusos beteget tartanak számon. (CNN)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót