A világ egyik legnagyobb kórházát nyitották meg Indiában

India megnyitotta a világ egyik legnagyobb kórházát a koronavírusos betegek számára.

A Delhiben lévő kórháznak összesen 10 ezer ágya van, amiből 2000-et már el is kezdtek használni vasárnap, a maradék 8000-et pedig szerdától vehetik igénybe majd a koronavírusos betegek. Az adminisztrációt és operatív feladatokat az indo-tibeti határrendőrség fogja ellátni. 

Delhi vezető minisztere, Arvind Kejriwal szerint a létesítmény a világ legnagyobb kórházai között tartható számon, és hatalmas megkönnyebbülést jelent Delhi lakosainak.

Fotó: Amarjeet Kumar Singh/Anadolu Agency via AFP

A kórház megnyitására azért volt szükség, mert jelenleg India produkálja a legtöbb napi fertőzöttet az egész világon. Az ország 19 906 új fertőzöttet regisztrált, összesen pedig több mint 500 ezer koronavírusos beteget tartanak számon. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér