18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Azt állítja a kőbányai késelő, kegyelemből végzett barátnőjével, miután látta, mit tett vele két másik férfi

bűnügy
2020 június 30., 11:56

Kedden tartottak előkészítő ülést annak a fiatal férfinak a perében, akit azzal vádolnak, hogy halálra szurkálta eladóként dolgozó volt barátnőjét tavaly nyáron. A férfi továbbra is tagadja a vádakat - írja a 24.hu.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a vád így szól: a megölt fiatal lány, K. Kata szerette volna lezárni a kapcsolatát a vádlottal, Cs. Dániellel, a férfi azonban többször is megfenyegette: ha elhagyja, végez vele. A gyilkosság napján azért ment fel a lányhoz, hogy elvigye a szakítás után nála maradt ruháit. De a gyanú szerint amikor a férfi bement a nő lakásába, „gyakorlatilag szétkaszabolta, végül pedig nyakon szúrta” őt.

A temetkezési intézet munkatársai viszik a X. kerületi Kolozsvári utcai lakásban történt gyilkosság áldozatának holttestét 2019. július 30-án.
photo_camera A temetkezési intézet munkatársai viszik a X. kerületi Kolozsvári utcai lakásban történt gyilkosság áldozatának holttestét 2019. július 30-án. A nyomozók megállapították, hogy a nõ megölésével Cs. Dániel gyanúsítható megalapozottan. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Cs. Dániel ezt tagadja: azt elismerte, hogy járt a lakásban, de állítása szerint nem ő, hanem két idegen férfi bántalmazta a lányt. Állítása szerint Frankfurtba is csak azért utazott a bűncselekmény után, hogy kiderítse, kik voltak az elkövetők.

A 24 értesülései szerint viszont a nyomozók egy levelet találtak Cs. Dánielnél, amiben állítólag azt írta, hogy kegyelemből végzett a lánnyal, miután látta, mit tettek vele, nem akarta ugyanis, hogy tovább szenvedjen.

Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott a férfival szemben, azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák csak szabadon leghamarabb feltételesen. Cs. Dániel azonban nem ismerte be a bűnösségét, így a mai előkészületi ülésen a vádalku is ugrott.

A férfi védőügyvédje szerint a nyomozó hatóságok számos hibát követtek el az ügy felderítése során: nem végeztek például DNS-tesztet a lakásban talált cigarettacsikkeken, és nem tulajdonítottak elég figyelmet annak, hogy kamerafelvételek is igazolhatják azt a verziót, miszerint más férfiak is jártak a kőbányai lakásban a bűncselekmény elkövetésekor. Az ügyben a következő tárgyalás október 13-án lesz.