Koronavírusos lett a Vác női kézilabdacsapatának tíz játékosa

Intő jel lehet azoknak, akik úgy gondolják, hogy Magyarországon már nem jelent veszélyt a koronavírus, hogy a Vác női kézilabdacsapatánál, miután edzésbe álltak a játékosok, tesztekkel igazolhatóan tizen megfertőződtek. A csapat tájékoztatása szerint a múlt héten több játékosnál jelentkezett a fertőzés egyik legbiztosabb tünete, az íz és szagérzékelés hirtelen elvesztése. A héten már a PCR-tesztek is igazolták a gyanút, tíz játékosuk fertőzött.

A klub tájékoztatása szerint az érintettek "teljesen tünetmentesek". Ez ügye ellentmond annak, hogy többük is elvesztette szaglását, ízlelését, ami bizony tünet, mégpedig a javából. Hogy miért történik ez, arról még találgat a tudomány, de a hipotézisek szerint az aggyal közvetlen összeköttetésben levő íz és szagreceptrok kvázi öngyilkosságot követnek el, hogy védjék az agyat a fertőzéstől. Így még az is megeshet, hogy az ízlelés és szaglás elvesztése nem is átmeneti tünet, legalábbis ismertek olyan esetek, akiknek a felgyógyulásuk után se tért vissza a szaglásuk, ízlelésük.

A klub most azt írja, hogy a pozitívnak bizonyult játékosok két hétig karanténban lesznek, így leghamarabb július 20-án indulhat újra a munka a csapatnál. Azt újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg. (Via M4)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér