Nálunk volt a legnagyobb a járvány alatti felvásárlási láz az Európai Unióban

Európában a második legnagyobb, az Európai Unió tagállamai közül a legnagyobb mértékben növekedett a boltok forgalma Magyarországon a koronavírus-járvány idején - olvasható a Nielsen piackutató cég negyedéves jelentésében, írja a hvg.hu.

Európában átlagosan 9,8 százalékkal növekedett a kiskereskedelmi vállalkozások forgalma, ehhez képest

Magyarországon 17,7 százalékos növekményt mértek.

Ezt csak Törökország adatai előzik meg a Nielsen elemzése szerint.

Hogy mindez a koronavírus-járvány hatása, az onnan tudható, hogy az év első három hónapjának csak az utolsó néhány hetében indult növekedésnek, és döntött meg minden korábbi rekordot az addig csak „döcögő” forgalom.

A magyar élelmiszerpiac a pánikvásárlások hatására  12,3 százalékkal bővült. A vegyi áruk piaca pedig 17,3 százalékkal nőtt az első negyedévben a kialakult járványhelyzet hatására.

Az még nem látszódhat az első negyedéves adatokon, hogy ezek után áprilisban hatalmasat zuhant a boltok forgalma, a Központi Statisztikai Hivatal szerint akkor 10,2 százalékos volt a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó