Nálunk volt a legnagyobb a járvány alatti felvásárlási láz az Európai Unióban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Európában a második legnagyobb, az Európai Unió tagállamai közül a legnagyobb mértékben növekedett a boltok forgalma Magyarországon a koronavírus-járvány idején - olvasható a Nielsen piackutató cég negyedéves jelentésében, írja a hvg.hu.

Európában átlagosan 9,8 százalékkal növekedett a kiskereskedelmi vállalkozások forgalma, ehhez képest

Magyarországon 17,7 százalékos növekményt mértek.

Ezt csak Törökország adatai előzik meg a Nielsen elemzése szerint.

Hogy mindez a koronavírus-járvány hatása, az onnan tudható, hogy az év első három hónapjának csak az utolsó néhány hetében indult növekedésnek, és döntött meg minden korábbi rekordot az addig csak „döcögő” forgalom.

A magyar élelmiszerpiac a pánikvásárlások hatására  12,3 százalékkal bővült. A vegyi áruk piaca pedig 17,3 százalékkal nőtt az első negyedévben a kialakult járványhelyzet hatására.

Az még nem látszódhat az első negyedéves adatokon, hogy ezek után áprilisban hatalmasat zuhant a boltok forgalma, a Központi Statisztikai Hivatal szerint akkor 10,2 százalékos volt a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó