Venezuela kiutasította az EU nagykövetét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Nocolas Maduro egy minapi tévébeszéde az elnöki palota kertjében.Fotó: MARCELO GARCIA/AFP

Hétfőn kiutasította Venezuelából az EU nagykövetét Nicolas Maduro államfő, válaszul arra, hogy az EU szankciókat rendelt el több venezuelai tisztviselő ellen. Az EU azért rendelt el szankciókat, mert a kormány ellehetetlenítette az ellenzéki többségű parlament munkáját.

Maduro 72 órát adott az EU helyi képviseletét vezető Isabel Brilhante Pedrosának arra, hogy elhagyja a dél-amerikai országot. "Mégis kik ők, hogy fenyegetésekkel megpróbálják ránk erőltetni az akaratukat?" - kommentálta döntését Maduro, aki kölonializmussal és rasszizmussal vádolta az EU-t. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót