A munkaképes amerikaiak alig több, mint fele dolgozik csak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A teljes felnőtt lakosság alig több, mint felének: 52,8 százalékának van jelenleg munkája - írja az USA Munkaügyi Statisztikai Hivatalának (Bureau of Labour Statistics) adataira hivatkozva az Axios.

Az utolsó olyan hónapban, amit nem érintett a koronavírus-járvány: januárban ez az arány 61,2 százalék volt. A közel tíz százalékos visszaesést a járványügyi korlátozások miatti gazdasági leállásnak tulajdonítják az elemzők.

Az amerikai társadalomban a keresők-eltartottak aránya 2000 áprilisában volt a legjobb a statisztikák szerint: akkor a teljes munkaképes korú felnőtt népesség 64,7 százalékának volt munkája.

Fontos hozzátenni, hogy ebben a statisztikában csak dolgozók és nem dolgozók szerint tartják nyilván az embereket, utóbbiak között nem különböztetik meg, ki az, aki azért nem dolgozik, mert nem talál munkát, és ki, aki azért nem, mert valamiért (például kisgyermek-gondozás miatt) egy időre kiesett a munkaerő-piacról.

Ha az amerikai gazdaság újra el akarja érni a 2000 áprilisi foglalkoztatási szintet, ahhoz körülbelül 30 millió új munkahely teremtésére van szükség - kommentálta Torsten Sløk, a Deutsche Bank vezető elemzője az adatokat az Axiosnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!