A vírus behurcolása novemberre generálhat újabb járványt Merkely szerint

A Semmelweis Egyetem rektora egy online konferencián beszélt arról, hogy mivel a környező országok közül többen jelenleg is nagyon sok az új eset, a vírus ismételt behurcolásával novemberre ismét kialakulhat itt egy járvány.

A négy orvosegyetem és a KSH bevonásával lezajlott H-UNCOVER országos reprezentatív felmérésről elmondta, hogy végül 10602 ember vett részt benne, 8276 orr- és garat-mintavételen alapuló PCR-tesztet végeztek, de csak 2 pozitív esetet találtak, ami azt jelenti, hogy tízezer emberből 2,4 lehetett vírusfertőzött itthon.

A levett 1500 vérmintánál 0,6 százalékos volt a pozitivitás, ami alapján mindössze 22 ezer és 92 ezer között lehet a fertőzöttek száma az országban. A részletesebb adatokat szerdán publikálják. (Növekedés.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó