Újra robog Székelyföldre a Corona IC, konnektorokkal és zárt vécékkel készül a MÁV

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A koronavírus miatt bevezetett járványügyi korlátozások feloldásával szerdán 17 óra 35 perckor újra elindul a Keleti pályaudvarról Brassóba a Corona InterCity, majd Székelyföldről július 3-án érkezik vissza Budapestre, közölte a MÁV. 

A Corona Erdélyben Nagyváradon, Kolozsváron és több székelyföldi magyarlakta településen, Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában, Tusnádfürdőn és Sepsiszentgyörgyön is megáll, ezután érkezik Brassóba. Magyarországon Szolnok, Törökszentmiklós, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Báránd, Sáp, Berettyóújfalu, Mezőpeterd és Biharkeresztes állomásokon áll meg.

A MÁV azt ígéri, hogy a korábbiakhoz képest 

„korszerűbb, légkondicionált hálókocsik közlekednek, és mostantól a fekvőhelyes kocsik is felújított, légkondicionált járművek. Ezek konnektorokkal és zárt WC-vel is rendelkeznek, a modernebb fékrendszer miatt pedig a járművek lényegesen csendesebben haladnak”.A vonatra a normál díjszabású, helybiztosítást nem tartalmazó jegyek mellett kedvezményes árú SparNight menetjegyek is válthatók, a biztonságos utazás érdekében azonban nem lehet jegyet venni a hatágyas fülkébe. Az arc eltakarása Magyarországon és Romániában is kötelező. 

A Corona InterCity útvonalán nappal közlekedő Hargita IC egyelőre nem közlekedik, újraindítása a nyári szezon végét követően várható. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér