Árverésen lesz látható először Picasso rajza, amit szerelméről készített

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Árverésen lesz látható először Pablo Picasso egy szénnel készült rajza, amit szerelméről és múzsájáról, Marie-Thérèse Walterről készített még 1931-ben, amikor kapcsolatuk még teljes titok volt. Ezt az alkotást a művész élete végéig megtartotta, írja a Guardian

Az árverést szervező Sotheby’s aukciósház impresszionista és modern részlegét vezető Helena Newman szerint egy igazi kincsről van szó, ami hihetetlenül intim és szép alkotás. 

A visszaemlékezések szerint a házas, de kapcsolatában boldogtalan Picasso 45 éves volt, amikor párizsi ablakából kiszúrta az akkor mindössze 17 éves Waltert 1927-ben. Kiszaladt hozzá, és azt mondta,  hogy biztos benne, hogy nagyszerű dolgokat fognak együtt csinálni, majd bemutatkozott. A fiatal nőnek viszont fogalma se volt, ki az a Picasso. Kapcsolatuk 1927-től 1936-ig tartott, született egy lányuk is, és Walter nagy hatással volt Picasso művészetére is, számos művét ihlette. 

Korábban olyan műveit, melyeknek Walter volt az inspirációja, elképesztő árakon árvereztek el, és most is komoly pénzekre számít az aukciósház: a Femme endormie című rajz július végén kerül majd kalapács alá, és az előzetes számítások szerint 6-9 millió font között kelhet majd el. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér