Eredménytelen lett a miskolci Földes Gimnázium igazgatói pályázata

oktatás
2020 július 02., 11:56

„A köznevelésért felelős államtitkár a 3 pályázó egyikét sem támogatta, így egyik pályázó sem kap 5 évre szóló igazgatói kinevezést. Fentiek okán a pályázat eredménytelen lett, ezért új pályázat kerül kiírásra”

- közölte a tankerület a miskolci Földes Ferenc Gimnáziummal, ahol azért keresnek új igazgatót, mert az előzőt, Veres Pált tavaly októberben ellenzéki színekben a város polgármesterévé választották.

A Földes Ferenc Gimnázium
photo_camera A Földes Ferenc Gimnázium Fotó: Wikipédia

Korábban írtunk róla, hogy az iskola közalkalmazotti tanácsa a megbízott igazgatót, Veres korábbi helyettesét, Fazekas Róbertet támogatta.

Pályázott még az iskola egy másik tanára, Kovács Benedek, valamint Hajdu Hajnalka, a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, aki a Borsod megyei közgyűlés fideszes tagja, és tavaly kormánypárti képviselőjelölt volt Tiszaújvárosban. Emiatt voltak, akik attól tartottak, politikai kinevezettel állnának bosszút az iskolán, amely az évek során többször konfliktusba került az akkor még fideszes városvezetéssel.

Az iskolaigazgatók személyéről kizárólag a minisztérium dönt, nem kell kikérni sem a tanárok, sem a szülők, sem a diákok véleményét. Épp így indoklási kötelezettség sincs, ezért nem tudni, miért nyilvánították eredménytelenné a pályázatot. Mindenesetre ez azt jelenti, hogy egyelőre Fazekas marad az iskola élén.