Félbeszakadt a dán kupadöntő, mert a szurkolók nem tartották a távolságot egymástól

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Negyedórára félbeszakadt szerda este a labdarúgó Dán Kupa-döntője, mert a szurkolók nem tartották be a távolságtartási szabályokat. (Ez amúgy a magyar kupadöntőn sem jött össze, de ott nem állt le emiatt a meccs.)

A Sönderjyske-Aalborg találkozóra 1750 néző mehetett be, ám sokan nem tartották be a rendelkezéseket és tömörültek. Eleinte a hangosbemondó sikertelenül kérte őket, hogy tartsák be a kötelező távolságot, de mivel erre nem voltak hajlandóak, félbeszakadt a mérkőzés, a rendőrség pedig több mint negyven embert elszállított a helyszínről.

Ez egy másik dán meccsen, a Bröndby hazai mérkőzésén készült fotóFotó: LARS MOELLER/AFP

A dán kormány kedden adott engedélyt arra, hogy emelt számú szurkoló látogathasson ki a stadionba.

"Nagyon bosszantó, hogy a közönség egy része nem tartja tiszteletben a mindannyiunk védelmére hozott szabályokat. Remélem, ez jelzés lesz mindenki számára" - fogalmazott Joy Mogensen, kulturális és egyházügyi miniszter.
A döntőt 2-0-ra a Sönderjyske nyerte, és ezzel a története első kupadiadalát aratta. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér