Több bolgár képviselőt is megbírságoltak, amiért nem hordtak maszkot a parlamentben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Pénzbüntetéssel sújtottak csütörtökön kéttucat bolgár parlamenti képviselőt, mert nem viselték a koronavírus-járvány miatt előírt szájmaszkot a törvényhozás épületében. Az egészségügyi ellenőrök a csütörtökön a 240 fős parlament 24 tagjának adták át a 300 leva (54 ezer forint) bírságról szóló értesítést. 

A képviselők a múlt héten annak ellenére sem viseltek védőfelszerelést, hogy az egészségügyi miniszter június 22-én ismét szájmaszkviselési kötelezettséget írt elő a zárt nyilvános terekre és a tömegközlekedési eszközökre a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt.

Több képviselő azonban tüntetőleg nem tartja be az előírást, ami súrlódásokhoz vezetett a parlament elnökségével és a szabályokat betartó képviselőtársaikkal.

A bírságot Bojko Boriszov miniszterelnök sem kerülte el: őt azért marasztalták el, mert a rilai kolostorban tett korábbi látogatása alkalmával nem viselt szájmaszkot.

Bulgáriában június közepe óta folyamatosan emelkedik a járványgörbe. A csaknem hétmilliós országban eddig 5154 fertőzöttet és 232 halálos áldozatot jegyeztek. (BNR/MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér