A hongkongi kormány szerint most már illegális a Hongkong felszabadításáról szóló szlogen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Szabadítsd fel Hongkongot, ez korunk forradalma.”

A hongkongi tüntetők egyik népszerű jelmondata ez, amit plakátokon, ruhákon és matricákon is rendszeresen lehet látni. A kormány szerint viszont mostantól illegálisnak számít, mert 

a szlogen a Kínától való elszakadásra, a terület jogi státuszának megváltoztatására buzdít.

A hongkongi vezetés eddig határozottan állította, hogy a nemrég elfogadott nemzetbiztonsági törvény nem fogja korlátozni a szólásszabadságot. Hogy pontosan mi ez a törvény, és miért nem állította meg a tüntetőket, arról tegnap részeletesen írtunk. (Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó