Karácsony: Közeleg az idő, hogy megmutassuk a kormánynak a főváros valódi erejét

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

"A magyar kormány alighanem az egyetlen a világon, amely a járvány és a gazdasági válság idején nem támogatja az önkormányzatokat, hanem megsarcolja őket. A magyar kormány az egyetlen a világon, amely a válság idején nem partnert lát az önkormányzatokban, hanem ellenséget," kommentálta a főpolgármester Facebook-oldalán, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadta a jövő évi költségvetést. Karácsony Gergely szerint "ennek a politikának észszerű, józan magyarázata nincs. Pőre hatalmi szándék áll mögötte: az ellenzéki vezetésű önkormányzatok büntetése, a választói akart megcsúfolása."

"Ez a kormánypolitika nem az egyes önkormányzatokat, hanem magát az önkormányzatiságot pusztítja, ellenállni tehát demokratikus kötelesség,"

jelentette ki. 

Karácsony bejelentette, hogy a "sarcpolitikára válaszul összetesszük erőinket," kezdeményezi, hogy Budapest is belépjen a Magyar Önkormányzatok Szövetségébe és erre bíztatja majd "a szabad városok polgármestereit is."

"Olyan erős szövetséget hozunk létre, amelynek összehangolt akarata elől a kormány sem térhet ki. Ezen dolgozunk a nyáron. És igen, közeleg az idő, hogy megmutassuk – a kormánynak is – a főváros és a szabad városok valódi erejét. Mi szóltunk..."

zárta posztját a főpolgármester.