Új szabályozás: Büntetett előéletűek nem vezethetnek taxit

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megszavazta a parlament az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kezdeményezett törvénymódosítást, ez alapján „kiszűrhetik a büntetett előéletű taxisokat a piac tisztítása, az utasok védelme érdekében”.

Az új szabályozás a „szakma végzése szempontjából releváns bűncselekményeket sorolja fel” lehetséges kizáró okként, így az ITM szerint „nem korlátozza indokolatlanul és aránytalanul a foglalkozás szabad megválasztásához kötődő alapjogot”.

A minisztérium szerint a közlekedési hatóság a jövőben a bűnügyi nyilvántartási rendszerből kérheti le a taxis igazolvány kiadásához szükséges adatokat. Azoknak, akiknek már van érvényes személyszállítási igazolványuk, a következő igazolvány kiadásakor kell majd megfelelniük az előírásnak. Az ITM szerint a módosítást támogatja az ágazat.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér