A látogatók szeme láttára ölt meg egy tigris egy gondozót a zürichi állatkertben

Egy 55 éves gondozóra támadt a zürichi állatkertben egy szibériai tigris. A nő életét már nem tudták megmenteni - írja a BBC. A támadás a nő kollégái és a látogatók szeme láttára történt.

Az állatkert dolgozói azonnal az áldozat segítségére siettek, és végül sikerült is kikergetniük a ketrecből a tigrist, de a gondozó még a helyszínen életét vesztette. Az eset szombaton, koradélután történt. Hogy a nő miért volt a ketrecben akkor, amikor a tigris is, vizsgálat próbálja kideríteni.

Az Irina nevű tigris egy dániai állatkertben született 2015-ben, és tavaly került át a svájci intézménybe. A zürichi állatkert igazgatója, Severin Dressen azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy a gondozó már jó ideje dolgozott náluk.

Az állatkert vasárnap zárva tart.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.