Koronavírus: Új rekord, több mint kétszázezer új fertőzött egy nap alatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2811-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 783 fő. 144 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Világszinten rekordot döntött a napi új megfertőződések száma, a WHO adatai szerint 24 óra alatt több mint 200 ezren lettek betegek, a legutolsó napi csúcs kedden volt 193 ezer új megbetegedéssel. A legrosszabb a helyzet Mexikóban, az ország szombaton került be az öt legtöbb halálos áldozattal bíró országok csoportjába letaszítva az 5. helyről Franciaországot. Több mint 30 ezren haltak bele a koronavírusba eddig.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt. (Koronavirus.gov.hu/TheGuardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér